Bavaria yachts

Bavaria Yachts – najsodobnejša tovarna za proizvodnjo motornih plovil, jadrnic in katamaranov. Plovilo Bavaria je inovativen produkt nemškega tehničnega znanja, vrhunske kakovosti, natančne izdelave in markantnega dizajna.

Bavaria Yachts danes:
- Lokacija Nemčjia, Giebelstadt
- Letno proizvedenih preko 1000 plovil
- 4 proizvodnje linije, vsaka dolžine 125m
- Lastna mizarska proizvodna hala
- Dve hali za proizvodnjo trupov in palub
- Hala s CNC tehnologijo za obdelavo plovil
- Več kot 600 zaposlenih
- Površina tovarne preko 200.000 kvadratnih metrov

40 let Bavaria Yachts
Do leta 1978 je bila na mestu današnje tovarne proizvodnja PVC oken. Legendarni ustanovitelj Winfried Herman, strastni jadralec, je prepoznal priložnost in svojim zaposlenim predstavil tedaj nepredstavljivo idejo – tovarniško izdelovati jadrnice, jih ponuditi trgu po najbolj ugodni ceni in tako številnim kupcem uresničiti sanje o lastništvu svoje jadrnice.
Prvi motorni čolni Bavaria so bili izdelani leta 2001 in tako kot jadrnice, so bili takoj deležni velike pozornosti javnosti in prodajnih uspehov. Poleg visoke kvalitete, je bil ravno price-performance tisto dejstvo, ki plovila Bavaria še danes postavlja daleč pred konkurenco.

Bavaria VacuTec
V razvoju in proizvodnji novih plovil je danes Bavaria vodilna v svetu, s poudarkom na kvaliteti in udobju plovil za končne uporabnike. Inovativna tehnologija izdelave trupov in palub Bavaria VacuTec, vakumska infuzija, pomeni optimizacijo procesa in zmanjša končno težo plovila za 20%. Hkrati je tehnologija prijaznejša okolju, saj je delež emisij zmanjšan za 80%. Rezultat so lažja, trdnejša in varnejša plovila ter še bolj efektivna dolgoročna zaščita proti osmozi.